sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Siuntion pyöräteiden tulevaisuus

Siuntio ja sen pyörätiestön kehitys tulevaisuudessa.

Haluja ja tarpeita on monia, jokainen kaipaa lähelleen pyörätietä tai kevyeniikenteen tietä. Rahat ovat kuitenkin tiukalla ja tiestö on rakennettava pala palalta.

Missä Siuntiossa on kovin tarve pyörätielle?

Poliittinen yhteisymmärrys on kuntakeskuksen (Sudenkaari) ja Kantatie 51 välille sijoittuvalle pyörätielle.
Siinäkin on kaksi vaihtoehtoa, joista molemmat olisi syytä tulevaisuudessa tehdäkkin. Ensin tulisi kuitenkin tehdä Sudenkaaren ja Läntisen Kuninkaantien välinen pätkä, josta seuraavaksi läntistä Kuninkaantietä pitkin Störsvikintien ja kantatie 51 risteykseen. Tähän risteykseen tulisi saada, joko alikulku tai ylikulku kevyelle liikenteelle. Myöhemmin on tarve myös Läntisen Kuninkaantien ja Kantatie 51:n (Sunnanvikin teollisuusalueen) väliselle pyörätielle.

Toiseksi suurin tarve on Kantatie 51:lle sijoittuva pyörätie. Pikkalan risteys (Kaapelitie) - vanha junarata - alikulku kantatie 51- vanha junarata - Läntinen Kuninkaantie.
Kirkkonummelta tuleva pyörätie tulee jatkaa Pikkalan risteyksestä (samalla puolen kantatietä, kuin nykyinen) vanhan rautatien kohdalle, jossa on valmis alikulku kantatien pohjoispuolelle. Pohjoispuolella pyörätien tulee jatkua aina Läntiselle Kuninkaantielle asti. Lisähintaa tulee Pikkalan joen ylittävästä sillasta, johon soveltuisi kaunis puinen riippusilta.

Pikkalan tehtaan (Kaapelitie) ja Kelan välillä kulkee jo edellä mainittu purettu vanha rautatien pohja, joka soveltuu jo nyt hyvin polkupyöräliikenteelle. Se kaipaa vielä kivituhkapinnoitteen ja tie olisi valmis.
Kaapelitie- Itäinen Kuninkaantie (Kelan junanradan ylikulkusilta)

Yksi erittäin tarpeellinen pyörätie olisi saada kuntakeskuksesta yhtenäinen ja autotien yhdellä puolella oleva pyörätie. Rinkelitieltä - Rajavartijantielle eli Siuntion tien itäpuolelle sijoittuva ja Siuntiontietä myötäilevä pyörätie.

Kirkonkylällä tulisi saada kylpylän risteyksestä pieni jatkopätkä nykyiselle pyörätielle (n.100m)
Kirkokylällä tarvitaan pyörätie metsän läpi Kirkkotieltä Tyyskylään ja myös Kirkkotien varteen.

Myöhemmin myös Kirkonkylältä Lappersiin ja itäsuuntaan ainakin Annilantien risteykseen.

Kuntakeskuksen virkistys tiestöksi tulisi rakentaa "Rahikaisen rantareitti". Rinkeliti-Tavonintie- junaradan ja joen välistä- Sjundbyhyn- Kynnarintieltä pellon läpi kulkevaa olemassa olevaa peltotietä kohti kuntakeskustaa ja rantapuiston kohdalta kirjastolle.

Myöhemmin tämän reitin voisi jatkaa kulkemaan Tjusträskin itäpuolta kylpylälle, jolloin myös Tjusträskin ympäri pääsisi liikkumaan kävellen ja pyöräillen.

Taajama alueella on paljon tilausta lyhyille uusille pyöräteille, joilla pyöräilystä ja kävelystä saadaan autoilulle kilpailukelpoinen vaihtoehto. Jos pyörätiet pystytään tekeemään reitistöltään nopeammaksi, kuin autotiet, niin pyöräilijöiden määrää saadaan kasvatettua.

Kaukana tulevaisuudessa voisi häämöttää pyörien pikatie metsän poikki välillä Siuntion kuntakeskus - Kirkkonummen keskusta. Tälläiseen projektiin varmasti saisi myös taloudellista tukea EU:sta.





JK 12.4 2014
Bollstadintien ja Käkelänkujan välinen kevyenliikenteenväylä on ollut alueen asukkaiden normaali pyöräilyreitti. Muutama vuosi sitten alueen yhden asukkaan sinnikäs työ palkittiin ja 100 metrin pätkälle asetettiin polkupyöräilyn estävät kieltomerkit. Kukaan ei pysty selittämään järkiperäisesti syitä näille merkeille, vaan tekninen toimisto katsoi helpommaksi itselleen asettaa kiellon ja saada yhden ihmisen mielen tyytyväiseksi.
Kukaan ei kuitenkaan ole reagoinut merkkeihin mitenkään ja pyöräily jatkuu normaalisti ks. pätkällä. Nyt valittanut ihminen on alkanut uhkailemaan pyöräilijöitä poliisilla ja lähettää mm.sanallisia viestejä koululaisten mukana kotijoukoille.

Tulen ottamaan yhteyttä heti maanataina 14.4 2014 Siuntion kunnan tekniselle osastolle ja sen johtajalle pelleilyn lopettamiseksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti