lauantai 28. kesäkuuta 2014

Siuntion pyöräilytapahtuma

Kaunis lauantai päivä ja kolmekymmentä pyöräilijää lähti kiertämään 16 kilometrin reittiä. Joku lähtöpaikalla nimitti reitin "Siuntionjärven ympäriajoksi" ja toinen "Tour De Siuntioksi".


Kolmannes pyöräiljöistä tuli Siuntion ulkopuolelta, lähinnä Lohjalta ja Vihdistä.
Ikäpresidentillä oli ikää reilu 70 vuotta ja nuorimmalla polkijalla, Leevillä 6vuotta. Tosin nuorempi pikkuveli toimi  isoisän turvaistuimessa kartanlukijana. Leevi kuitenkin oli nuorin omin jaloin reitin kiertänyt.

Matkaa oli 16kilometriä, josta puolet oli asfalttia ja puolet hiekkatietä. Maasto Siuntiolle tyypillistä, ylös-alas tietä, järvien ja jokien lomassa.

Risteyksissä oli liikenteenohjaajia enemmän, kuin esimerkiksi huomattavasti suuremmassa Lohjanjärven ympäriajossa (70km ja n.500 pyöräilijää)

Kiitosta Siuntion pyöräilytapahtuma sai seuraavista seikoista. Lähtöpaikalla jaettu Siuntion kunnan pyöräilykartta oli monelle siuntiolaiselle täysin uusi juttu ja ulkopaikkakuntalaiset ihmettelivät, että ompas täällä hienot kartat. Kiitosta sai myös reitti, maanseudun rauha, joet, järjet ja rakennukset ja maisemat. Reitin pituus oli myös sellainen, joka oli saanut useamman liikeelle. Tällä hetkellä tarjolla on erittäin vähän pyöräilytapahtumia, joita vähän pyöräilevä uskaltaa lähteä polkemaan.
Useampi oli kaivanut fillarinsa vartavasten tätä tapahtumaa varten eli monelle retki oli koko alkuvuoden ensipolkaisu pyörällä.



















Kiitos kaikille mukana olleille pyöräilijöille ja suurkiitos Siuntion partiolaisille eli  Koskikaroille liikenteenohjauksesta ja juomapaikasta. Siuntion Lionseille huoltoautosta, jota ei onneksi tarvittu. Kiitos Juha Liljalle ja Ruska Stillille vapaa-ajan osastolle, että organisoitte koko paletin.
Johtava pyöräilijä kiittää ja kumartaa, mukavaa oli ja niin piti ollakkin.
Kireitä ketjuja kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti