tiistai 15. lokakuuta 2013

EuroVelo 10

Viime elinkeino- ja maapoliittisen toimikunnan kokouksessa  keskusteltiin pitkä tovi elinkeinopoliittisesta ohjelmasta. Sen ohessa käytiin keskustelu myös matkailun markkinoinnista. Nyt virkamiesten muistiinpanoista pitäisi löytyä sellasia pieniä ohjeistuksia, joihin toivon mukaan myös tartutaan.

Matkailun ja eritoten pyöräilymatkailun edistämiseksi on suunnitteilla pieniä opastekylttejä, sekä kunnanrajalle "Tervetuloa Siuntioon" kyltit ja päivitetyt karttataulut. Näillä pienillä panostuksilla ei olisi kunnan taloutta suuresti rasittavaa vaikutusta ja tavoitteena olisi ohjata pient rahavirrat kunnan palveluyritysten kassaan.

Pääkaupungin välittömässä läheisyydessä meillä on loistavat pyöräilymaastot, niin metsäteillä, kuin maanteillä. Pienellä opastuksella voisimme saavuttaa niin aktiivipyöräilijät,kuin satunnaiset sunnuntaipyöräilijät. Kun reitit on selkeästi viitoitettu ja tietää etäisyydet, niin pyöräilijät löytävät paikkakunnan.

Kuinka moni siuntiolainen  tietää mikä on EuroVelo 10 ?
Eurovelo10 on eurooppalainen pyöräilyreitti , joka kulkee kuntamme läpi ja joka ikinen vuosi kymmeniä jollei satoja keski-eurooppalaisia pyöräilijöitä polkaisee taakkansa kanssa läpi kuntamme, mutta harmi kyllä reitti kulkee eteläistä Kuninkaantietä kohti Degerbytä ja Tammisaarta.

Itäisen Kuninkaantien opastetauluille olisi siis käyttöä. Voisimme esimerkiksi tarjota hiekkatievaihtoehtoa. Kuninkaantie-> Niittykyläntie-> Sjundby-> kuntakeskus josta paluu normaalille reitille  kohti Degerbytä. Lisänä voisi olla kartoitettu ja viitoitettu reitti Lappersin kautta Inkooseen.

http://www.biroto.eu/TRO1.php?route=RT00000416

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti