tiistai 15. lokakuuta 2013

Pyöräilyä ja paikallispolitiikkaa

Näin aluksi kokeiluluenteisena siirrän blogitekstit tälläiselle pohjalle, jolloin voi kirjoittaa vapaamuotoisemmin, kuin tutussa Uuden Suomen blogissa. Uuden Suomen blogi on muuten ihan toimiva, mutta välillä ongelmia tuottaa valinta sijoittaako tekstinsä Vapaavuoron vai Puheenvuoron puolelle ja samalla on ilmennyt, että varsinkaan Vapaavuoron puolelle ei tututkaan lukijat löydä.

Toisaalta tähän osoitteeseen taas satunnaiset ohikulkijat eivät varmastikkaan eksy vähällä.


Tarkoituksena on kirjoittaa paikallisista asioista, elämästä, politiikasta ja tietysti pyöräilystä.


Laitetaan tähän vielä muistutuksena tekemäni aloite Siuntion pyöräilypoliittisenohjelman luomisesta, joka täyttää pian vuoden.

Ensi Polkaisu

Siuntiossa polkaistiin ensimmäinen polkaisu kohti pyöräilypoliittista ohjelmaa. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, pyöräilypoliittinen ohjelma, polkupyöräpoliitinen ohjelma, ohjelma pyöräilyn edistämiseksi ja cykelplan jne...
Kaikkien tarkoituksena on lisätä pyöräilyä, tehdä siitä turvallisempaa, parantaa kunnan imagoa, markkinoida kuntaa ympäristöystävällisempänä kuntana ja luoda pohjaa tulevaisuuden matkailumarkkinoille. Pyöräilymatkailu tulee olemaan Suomessakin tulevaisuudessa yksi uusi mahdollisuus. Jo nyt Suomen talvipyöräily herättää maailman pyöräilyväen keskuudessa mielenkiintoa. Maailmassa oli vuonna 2001 arviolta 1,4 miljardia polkupyörää, joten pyöräilijöitäkin lienee melkoinen määrä, on siis olemassa markkinarako johon työntyä. Ja kuten aina nopeimmat luovat parhaimmat olosuhteet ja parhaimman imagon.
Siuntioon on aina kuulunut pyöräily, Kuninkaantie on houkutellut ulkomaisia pyöräilijöitä nauttimaan maantien kutsusta, pääkaupunkiseudun pyöräilyaktiivit ovat löytäneet maantiepyörillään Siuntion maalaisteiden rauhan ja monipuolisuuden, nyt myös maastopyöräily on lisääntymässä. 
Siuntiolaiset matkailuyritykset ovat jo käynnistäneet omat pyöräilyaktiviteettinsa. Siuntion kylpylä antaa vierailleen mahdollisuden polkaista tavallisella hybridipyörällä lähiseudun raitteja pitkin ja ensi vuonna SE-Action tuo tarjontaansa ison kasan vuokramaastopyöriä ja opastettuja maastopyörälenkkejä.
Jos saamme tämän pyöräilypoliittisen ohjelman käyntiin muutenkin , kuin aloitteen tasolla, niin se on laaja kokonaisuus, joka palvelee matkailua, paikallisia yrityksiä, työpaikkapyöräilyä ja pienten ihmisten turvallista liikkumista pyörillä.
Se kokonaisvaltainen ohjelma, joka tutkii ja parantaa pyöräilyn mahdollisuuksia eri tavoin. mm. juna-asema pyöräparkin parannus tulee ottaa ohjelmaan omaksi osakseen, kouluissa voidaan tehdä pyöräilyyn liityviä tunteja, kaavoittaja pohtii pyöräilyn sujuvuutta kaavoja piirtäessään ja yhdessä mietitään turvallisempia ja monipuolisempia pyöräilymahdollisuuksia jne.
Tänään virkamiehille jättämäni aloite pyöräilypoliittisen ohjelma luomiseksi Siuntioon ja samalla Pyöräilykuntien verkostoon liittýmiseksi, sai jokaisesta Siuntiolaisesta valtuustoryhmästä tukea. Se on ensimmäinen aloite valtuustokaudella 2009-2012 jonka on allekirjoittanut vähintään yksi valtuutettu joka valtuustoryhmästä. (Keskusta, Kokoomus, SDP, Siuntion Sitoutumattomat, RKP, Tahto&Toivo ja Vihreät.)
Ennenkaikkea olen iloinen tästä erittän laajasta tuesta, jonka aloite kohtasi.
Pieni polkaisu kohti parempaa huomista ja ainakin se ensimmäinen polkaisu otettiin yhdessä. Kiitos.
http://www.poljin.fi/
http://www.poljin.fi/pyorailykuntienverkosto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti